torsdag 12 januari 2012

Promenad

Idag så har jag passat på att gå en långpromenad utan koppel på Gombo. Det gick jätte bra, han kom när man visslade och lyssnade riktigt bra. han kom över sin rädsla för fullt under promenaden då han hela tiden sprang och han inte bromsa så han tacklades av Yerma ut i den djupa snön. Han var som besatt när han sprang där fram och tillbaka och plumsade. Han försökte även springa fortare än benen och gjorde en vurpa så det blev en kullerbytta, men ingen fara där inte man ställer sig upp skakar av sig snön och fortsätter som att inget har hänt :)

Efter 1 timme i måddig snö så orkade inte matte gå mer så vi vände hemåt, det är inte riktigt lika kul att gå i skogen när det är mörkt. Jag sa att han skulle vara trött men när vi kom hem var ju kompisen Vega ute och det var riktigt kul att busa med henne....men när hon klättrade upp på snöhögen och han missade hur hon gjorde så sprang han bara runt runt och runt den och kollade på henne precis som att han sa "hur fick du dig dit upp?" Varje gång han försökte sjönk han ner och fiskarten vågade inte göra något åt det, som tur var så orkade inte Vega vara där uppe särskilt länge (det är ju inte så kul att vara där uppe själv och bara vänta) så hon kom ner igen och det var fullt ös ett tag.

Sen gick vi in och då upptäckte han att han att det var väldigt mycket snö under tassarna så direkt i hallen blev det liggande ställning och en massa tuggande på snön så att den skulle försvinna. Sen var det väldigt lugnt båda hundarna gick och la sig för att sova och barnen hämtades på dagis.

Ikväll värkar hundarna dock lite ömma i kroppen, min gamla tant är lite sur och hon tycker att alla ska sova och rör sig lite stelt men som 13 åring får man väl göra det :/ Gombo dock värkar också ha lite muskelvärk, dock inte sur och grinig och självfallet är det bortglömt så fort man ska göra något, dock går han lite stelt, men som han sprang och hoppade i snön borde han ha lite benvärk framför allt om han inte riktigt är van :)

På Fredag blir det att åka till Skellefteå. Vi är bjudna på middag och då blir det lite stadsträning för Gombo innan han och Yerma får ta en liten vila i buren. De hade hemskt gärna fått följa med upp och vara med på middagen, men eftersom svärfar äger en Schäfer och Yerma kommer inte överens med den hundrasen så får Gombo hålla henne sällskap en liten stund i buren.

Här kommer några bilder på vovvarna och promenaden




Gombos rumpa, ja det var inte lätt att ta ett kort då han inte var still och det blev väldigt många kort på rumpor, öron och bara snö, som mitt tidigare inlägg är han inte still många sekunder.


Kompisen Vega


Gombo fjäskar för Yerma


Gombo tycker att kameran är mer intresserad än att sitta still


Bestämde mig tillslut att sätta dem så att man kunde få en hyfsad fin bild på dem :)

2 kommentarer:

  1. Oh vad kul att Gombo har hittat hem:) Hittade dig via "humlespunk". Gombo har varit med på våra bergerpromenader här nere i söder o verkar vara en riktig pärla - mysig, glad kille:) Lycka till!!!
    /Anna-Lena&Aksa

    SvaraRadera
    Svar
    1. han är en jätte charmig hund, man kan bara älska honom :) Det bästa han vet nu är att hoppa i snön och nästan försvinna under den under våra promenader :)

      Radera